Foto: AP/Scanpix

Divas Saūda Arābijas sievietes par aizliegumu sievietēm braukt pie stūres tikušas apsūdzētas terorismā, raksta BBC. Saūda Arābija ir vienīgā valsts pasaulē, kurā sievietēm ir aizliegts vadīt automašīnu.

Aktīvisti gan norāda, ka abas sievietes aizturētas un viņām apsūdzība sastādīta viņu izteikumu dēļ sociālajos tīklos, ne tik daudz pašas braukšanas dēļ. Loudžaina Alātloula un Maisa Alamodi ir aizturētas jau gandrīz mēnesi.

Turklāt sievietēm braukt ar auto tehniski nav aizliegts, taču viņām netiek izsniegtas vadītāju apliecības, un tādēļ viņas parasti tiek aizturētas to pamatojot ar satiksmes apdraudēšanu, vadot auto bez tiesībām.

Daudzām sievietēm gan šīe striktie likumi nav pieņemami, un vairākas no viņām izvērtušas protesta kampaņas "Twitter" un citos sociālajos tīklos.

Alātloula tika arestēta, kad viņa ieradusies no Apvienotajiem Arābu Emirātiem, bet Alamodi tika arestēta, kad viņa ieradās no AAE, lai atbalstītu viņu.

Šonedēļ tiesa lēma, ka abas sievietes tiks tiesātas Rijādā īpašā tiesā, kurā līdz šim tiesāti dažādi terorismā apsūdzētie. Aktīvisti sola protestēt pret šādu pavērsienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!