Saūda Arābija piedāvājusi visaptverošu palīdzību Lielbritānijai, lai atrastu noziedzniekus, kas ceturtdien izraisīja sprādzienus Londonā, un aicināja ar kopīgiem starptautiskiem pūliņiem likvidēt terorisma avotus.
“Karaļa Fahda un savā vārdā es kategoriski nosodu šo briesmīgo noziegumu un apliecinu Saūda Arābijas gatavību sniegt jebkuru palīdzību, kas būtu nepieciešama mūsu draugiem Lielbritānijā,” Saūda Arābijas preses aģentūra SPA citē kroņprinča Abdullas teikto Lielbritānijas premjerministram Tonijam Blēram.

Telefonsarunā princis Abdulla un Blērs apsprieduši sprādzienu izraisītās sekas, ziņo aģentūra.

“Šie akti atspoguļo to rīkotāju gļēvumu un ļaunumu, lai kāda būtu viņu ideoloģija,” kroņprincis teicis premjerministram.

Atsevišķā paziņojumā Saūda Arābijas iekšlietu ministrs princis Naifs arī apliecināja karalistes atbalstu Lielbritānijai.

“Tas ir noziegums pēc visiem standartiem, un mēs ceram, ka Lielbritānijas drošības spēki notvers sprādzienu organizētājus,” viņš teica. “Mēs esam apliecinājusī savu gatavību sniegt jebkuru nepieciešamo informāciju,” žurnālistiem Rijādā teica princis Naifs.

Nosodot uzbrukumus, ārlietu ministrs princis Saūds al Feisals norādīja, ka cīņai pret terorismu jākļūst globālai, un aicināja visas valstis sadarboties, lai likvidētu šo problēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!