Foto: Reuters/Scanpix
Saūda Arābijas karalis Selmans izsludinājis likumu, kas turpmāk ļaus arī sievietēm iegūt autovadītāja apliecību, vēsta raidsabiedrība BBC.

Saūda Arābija bija vienīgā valsts pasaulē, kur sievietēm sēšanās pie auto stūres bija aizliegta un varēja beigties ar arestu un naudas sodu. Karaļa lēmums ielīksmojis aktīvistus valsts iekšienē, un izpelnījies atzinīgus vārdus no citu valstu līderiem, tostarp ASV prezidenta Donalda Trampa, kurš norādījis, ka tas ir "pozitīvs solis" sieviešu tiesību aizstāvības virzienā.

Sievietēm nebūs vīriešu atļauja nedz lai sāktu braukšanas apmācības un viņas turpmāk vārēs braukt, kur vien vēlas, apstiprinājis Saūda Arābijas vēstnieks ASV. Vienlaikus gan ne viens vien sociālo tīklu lietotājs norādījis, ka konservatīvajai musulmaņu valstij vēl tāls ceļš ejams līdz dzimumu vienlīdzībai.

Ceļš uz šīm pārmaiņām gan bijis visai ilgs – aktīvisti jau gadiem centušies panākt likuma izmaiņas. Līdz šim daudzas ģimenes, lai sievietes varētu pārvietoties ar auto, algoja šoferus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!