Konservatīvajā arābu karaļvalstī Saūda Arābijā drīzumā būs jebkad pirmā neatkarīgā cilvēktiesību organizācija, taču to pilnībā atbalstīs valdība, trešdien vēsta Saūda Arābijas laikraksti.
Avīzes atsaucas uz ārlietu ministra prinča Saūda al Feisala teikto, ka karalis Fahds ir izdevis pavēli izveidot privātu cilvēktiesību komiteju. "Tā tiks izveidota ļoti drīz," paziņoja al Feisals.

"Un top vēl viena, valdības pārvaldīta cilvēktiesību organizācija," piebilda princis, paskaidrojot, ka katrai organizācijai būs atšķirīgas lomas.

Privātā cilvēktiesību organizācija "būs pilnīgi neatkarīga, un karalis Fahds ļoti vēlas garantēt tās neatkarību. Tā nebūs neviena kontrolē", sacīja al Feisals.

Viņš atspēkoja pieņēmumus, ka cilvēktiesību organizācijas tiek veidotas sakarā ar "ārēju spiedienu", sakot, ka ideja pirmo reizi izvirzīta pirms trīs gadiem.

"Vairāki Saūda Arābijas iedzīvotāji prasīja izveidot privātu cilvēktiesību institūciju, un viņu lūgumu karalis ir apstiprinājis," sacīja al Feisals.

Kaimiņvalsts Katara šonedēļ paziņoja par cilvēktiesību komitejas izveidi, kas konsultēs valdību, kā veicināt cilvēktiesības valstī.

Kataras iedzīvotāji nesen referendumā apstiprināja valsts pirmo pastāvīgo konstitūciju, kas valstī ieviesīs vairāk demokrātisku pārmaiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!