Viens no Saūda Arābijas vismeklētākajiem teroristiskās organizācijas "Al Qaeda" kaujiniekiem islamistu interneta mājas lapā ievietotajā videoierakstā aicinājis musulmaņus nogalināt amerikāņus jebkurā vietā pasaulē un solījis uzbrukt arābu līderiem, kuri ir Vašingtonas sabiedrotie.
Maskā tērpies vīrietis, kurš identificēts kā Abdulazizs al Mukrins, paziņoja, ka amerikāņi vēl izjutīs patieso "kaujas uguni". Acīmredzot norādot uz vardarbības vilni Irākā, viņš paziņoja, ka Vašingtonai draud otra Vjetnama.

"Mudžahedīn, cīnies pret amerikāņiem jebkur ar visu savu spēku un iespējām. Terorizē viņus, kā viņi ir terorizējuši tavus brāļus," paziņoja vīrietis. "Mudžahedīn, šī ir tava diena, tavs "džihads", un šis ir tavs ienaidnieks, kas okupē tavu zemi, pārvēršot to par bāzi cīņai pret islamu un musulmaņiem un kontrolējot atkritēju aģentus. Tāpēc cīnies pret viņiem (..), līdz tu redzēsi asinis un ķermeņa daļas, kā viņi ir rīkojušies pret taviem brāļiem Palestīnā un Irākā savās cīņās musulmaņu pussalā."

"Dirasat" mājas lapā agrāk tikuši ievietoti paziņojumi, kas piedēvēti "Al Qaeda" līderim Osamam bin Ladenam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!