Foto: AFP/Scanpix

Bagāts Saūda Arābijas karaliskās ģimenes loceklis izraisījis pamatīgu ažiotāžu sociālajos tīklos, paziņojot, ka piedāvā 100 luksusa klases automašīnas iznīcinātāju pilotiem, kuri piedalās Rijādas vadītaja Jemenas bombardēšanas operācijā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Šonedēļ Saūda Arābija paziņoja, ka ir noslēgusies militārās kampaņas pret Jemenas nemierniekiem pirmā fāze. Kā svinīgu žestu šim notikumam par godu princis Al Valīds bin Talals, kurš pieder karaliskajai ģimenei un ir viens no bagātākajiem valsts cilvēkiem, saviem trīs miljoniem "Twitter" sekotāju paziņoja:

"Pateicībā par viņu lomu operācijā esmu pagodināts piedāvāt 100 "Bentley" automašīnas 100 saūdarābu pilotiem."

Paziņojums nekavējoties izraisīja dalītu reakciju. Vairāk nekā 28 000 sociālā tīkla lietotāju dalījās ar ierakstu, vairāk nekā 5000 atzīmēja to ar "patīk". Princis tika slavēts par savu dāsnumu, daži komentētāji norādīja, ka piloti par savu dienestu ir pelnījuši ne tikai luksusa klases automašīnas.

Tikmēr daudzi, pārsvarā ārpus Saūda Arābijas, par paziņojumu ir sašutuši. "100 "Bentley" automašīnas 100 pilotiem, kuri bombardēja Jemenu. Ne vienu pašu ātro palīdzību slimnīcām, ko viņi iznīcināja," "Twitter" raksta kāds Jemenietis.

Kāds cits Jemenas iedzīvotājs, kurš pirms tam sociālajā tīklā publicējis fotogrāfiju ar savu sagrauto māju, raksta: "Princis Al Valīds dod 100 "Bentley" saūdarābu pilotiem. Mana māja ir uzspridzināta. Bet tik un tā esmu gatavs derēt, ka mana morāle ir augstāka nekā tiem pilotiem."

Citi norāda uz atšķirībām starp dzīvi nabadzīgajā Jemenā un relatīvi turīgajā Saūda Arābijā. "Kas gan ir 100 vai 200 dzīvību pret "Bentley", tik lēta ir cilvēka dzīvība," raksta kāds jordānietis.

Oriģinālais prinča ieraksts no "Twitter" vēlāk izdzēsts, bet tā ekrānuzņēmumi joprojām klejo internetā. Daži Saūda Arābijas mediji sāka ziņot, ka prinča "Twitter" konts bijis uzlauzts, bet nekādas citas pazīmes par to nav, norāda BBC. Pats Al Valīds par to nav neko bildis un nav atbildējis uz jautājumiem sociālajā tīklā.

Princis, kurš pazīstams ar savu grezno dzīvesveidu un dāsnām dāvanām, pērn piedāvāja 25 automašīnas vietējai futbola komandai, kad tā uzvarēja Saūda Arābijas čempionātā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!