Saūda Arābijas drošības spēki uzsākuši triecienuzbrukumu ārzemnieku apdzīvotajam kompleksam Hubaras pilsētā Saūda Arābijas austrumu daļā, kurā sestdien armijas uniformās tērpušies islamistu kaujinieki sagrābuši nezināmu sakaitu ķīlnieku, pirms tam nogalinot vismaz piecus ārvalstu pilsoņus un vienu Saūda arābieti, ziņo kāds kompleksā nodarbinātais.
"Policija ir iegājusi kompleksā," viņš teica aģentūrai "Reuters". Sīkākas ziņas viņš nesniedza.

Kaujinieki Hubarā sestdien nogalināja vismaz piecus ārzemniekus, bet pēc tam kādā no ārzemnieku apdzīvotajiem kompleksiem sagrāba nezināmu sakaitu ķīlnieku. Tiek ziņots arī par divu drošības dienesta darbinieku nāvi. Viens no viņiem ir bijis ēģiptietis, bet otrs vietējais.

Uzbrucēji vispirms atklāja uguni uz Hubaras Naftas centra ēku un pēc tam uzbruka trijiem netālu esošajiem biroju un to darbinieku dzīvojamo māju kompleksiem.

"Ir pilnīgi skaidrs, ka [uzbrukums] vērsts pret naftas [industrijas] sektoru," teica kāds augsts rietumvalstu pārstāvis valsts galvaspilsētā Rijādā.

"Šāvēji joprojām plosās. Cilvēki neiziet no savām mājām, un nepaceļ galvas. Neviens nevar pateikt kopējo nogalināto skaitu," aģentūrai "Reuters" teica kāds Rietumu diplomāts.

Divas ar armijas emblēmām marķētas automašīnas iebrauca kompānijas "Apicorp" kompleksā, un no tām tika atklāta uguns. Aculiecinieki vēsta, ka tur nogalināts kāds deviņus gadus vecs zēns un kāds izceļotājs no Ēģiptes.

Pēc tam kaujinieki devās uz kompāniju "Oasis" un "Rami" kompleksiem.

Starp nogalinātajiem ir arī viens ASV pilsonis un viens filipīnietis. Varas iestādes uzskata, ka starp nogalinātajiem ir arī Lielbritānijas pilsoņi, taču Lielbritānijas vēstniecība pagaidām nevar to apstiprināt. Aculiecinieki apgalvoja, ka redzējuši kā kāda nogalinātā mirstīgās atliekas vilktas pa ielu.

Telekanāls "Al Arabiya" ziņo, ka drošības spēkiem izdevies nogalināt piecus no teroristiem.

Pēc tam vienā no ārzemnieku apdzīvotajiem kompleksiem uzbrucēji sagrābuši nezināmu sakaitu ķīlnieku, ziņo avoti drošības spēkos.

Tiek ziņots, ka ķīlnieki sagrābti kompānijas "Oasis" kompleksā.

Kuveitas ziņu aģentūra KUNA vēstīja, ka Saūda Arābijas drošības spēki ēkas ielenca, un noslēdza visas izejas.

Vēlāk teroristi piekrita atbrīvot piecus no ķīlniekiem - Libānas pilsoņus.

"Al Qaeda" piedēvētā ziņojumā, kas publicēts kādā islamistu interneta mājas lapā, šī organizācija uzņemas atbildību par sestdienas uzbrukumiem Hubaras pilsētā.

"Ar dieva svētību mūsu varonīgo mudžahedīnu vienība šodien uzbruka amerikāņu kompānijām..., kas specializējušās naftas [industrijā] un kas nolaupa musulmaņu bagātības," teikts ""Al Qaeda" Arābijas pussalas tīkla" parakstītajā paziņojumā.

Šī kāda Saūda Arābijas disidenta uzturētā islamistu mājas lapa līdzīgus paziņojumus publicējusi jau iepriekš, kas liek domāt, ka tas varētu būt ticams.

Iepriekš šajā mēnesī kaujinieki nogalināja piecus rietumvalstu pilsoņus enerģētikas kompleksā Janbu pilsētā Sarkanās jūras piekrastē, un pagājušajā nedēļā valsts galvaspilsētā Rijādā tika nošauts kāds Vācijas pilsonis.

Savukārt pagājušajā gadā spēcīgā sprādzienā Saūda Arābijā bojā gāja 50 cilvēki, starp kuriem bija arī ASV pilsoņi. Uzbrukumā tiek vainots grupējums "Al Qaeda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!