Foto: AP/Scanpix

Saūda Arābijas augstākais muftijs šeihs Abduls Azizs al Šeihs sacījis, ka sociālā mikroblogošanas vietne "Twitter" ir "nekas vairāk kā ļaunuma un melu avots". šis paziņojums radīja asu diskusiju vilni valstī, vēsta "asianews.it".

Saskaņā ar 2012. gadā veikto Pasaules tīmekļa indeksu, Saūda Arābijā ir procentuāli visvairāk aktīvo "Twitter" lietotāju pasaulē. Šo vietni izmanto vairāk nekā puse no valsts interneta lietotājiem.

"Ja to pareizi lietotu, tad tas nestu reālu labumu, bet diemžēl tas tiek izmantots triviāliem mērķiem," populārā valsts televīzijas raidījumā atzinis šeihs.

Viņš norādījis, ka patiesībā "Twitter" ir "visa ļaunuma un melu avots". "Cilvēki steidz pie tā, domājot, ka tas ir ticamas informācijas avots, taču patiesībā tas ir melu un nepatiesību avots."

Konservatīvā karalistē, kur sievietēm nav ļauts vadīt automašīnu, sociālā vietne ir populāra gan vīriešu, gan sieviešu vidū. Tāpēc daudzi nav piekrituši muftija paziņojumiem. Piemēram, kāds interneta lietotājs norādījis, ka viņš "nožēlos visu un slēgs savu kontu, lai distancētos no šī lielā ļaunuma", savukārt kāds cits jautāja: "Kā šeihs var spriest par kaut ko, nemaz neizmantojot to?"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!