Saūda Arābijas karalis ir apžēlojis izvarotu sievieti, kam bija piespriests cietumsods un 200 pātagas cirtieni par to, ka viņa bija atradusies vienatnē ar vīrieti, raksta BBC. Šī lieta izraisīja plašu starptautiskās sabiedrības uzmanību un kritiku attiecībā uz Saūda Arābijas tieslietu sistēmu.
Kāds vīrietis un sieviete bija atradušies automašīnā, kad viņus nolaupīja un izvaroja septiņi uzbrucēji, kuriem piespriests līdz pat deviņu gadu cietumsods.

Vietējā preses raksta, ka karaļa apžēlošana nenozīmē, ka tiesas spriedums un sievietei piemērotais sods bija nepareizs. Tieslietu ministrs Abdulla al-Šeihs laikrakstiem paziņojis, ka karalis var apžēlot notiesātos, ja šāds solis kalpo sabiedrības interesēm.

Saūda Arābijā sievietes drīkst kontaktēties tikai ar vīriešiem, kas ir viņu ģimenes locekļi. Sievietei sākotnēji par atrašanos vienatnē kopā ar vīrieti bija piespriesti 90 pātagas cirtieni, viņa bija pārsūdzējusi šo lēmumu, bet atkārtotā tiesas sēdē viņai tika piespriests ieslodzījums un 200 pātagas cirtieni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!