Saūda Arābijas reliģiskā policija šonedēļ likusi arestēt 57 jauniešus, kas musulmaņu svētās pilsētas Mekas iepirkšanās vietās atļāvušies flirtēt ar meitenēm, sestdien ziņo laikraksts "Saudi Gazette".
Jaunekļus, pamatojoties uz Tikumu veicināšanas un netikumu novēršanas komisijas rīkojumu, ceturtdienas vakarā aizturēja kārtības policijas pārstāvji, vēsta angļu valodā iznākošais laikraksts.

Viņi tiek apsūdzēti par "piedauzīga apģērba valkāšanu, skaļas mūzikas atskaņošanu un dejošanu" nolūkā piesaistīt pretējā dzimuma pārstāvju uzmanību.

Tikumu veicināšanas un netikumu novēršanas komisija pazīstama kā "Muttawa", un tās locekļi patrulē sabiedriskās vietās, lai nodrošinātu karalistē piekoptā galēji konservatīvā islāma paveida priekšrakstu ievērošanu. Cita starpā tiek pieprasīta stingra dzimumu segregācija.

"Muttawa" nesen vērsās arī pret Valentīna dienas atzīmēšanu, aizliedzot ziedu tirgotājiem pārdot rozes.

Saskaņā ar reliģisko ediktu (fatvu), kuru pirms septiņiem gadiem izdeva Saūda Arābijas lielais muftijs šeihs Abdulazizs aš Šeihs, kristiešu svētā mīlestības patrona vārdā nosauktā diena ir "pagānu svētki".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!