Vairāk nekā 120 cilvēki piektdienas vakarā gājuši bojā vairākās apšaudēs un sprādzienos Francijas galvaspilsētā Parīzē, vēsta ārvalstu mediji. Informācija par bojāgājušo skaitu dažādos avotos ir atšķirīga, tiek ziņots pat par vairāk nekā 150 nogalināto.

Sprādziens nograndis "Stade de France" futbola stadionā, vismaz viens uzbrucējs atklājis uguni no automātiskā ieroča "Petit Cambodge" restorānā pilsētas 11. rajonā. Tāpat Vietējie mediji ziņo arī par apšaudi arī pie Bataklana mākslas centra. Tur nogalināti vismaz 15 cilvēki, bet līdz 60 esot sagrābti par ķīlniekiem.

Vēl trīs sprādzieni atskanējuši pie kāda bāra "Stade de France" tuvumā. Stadionā noritēja futbola spēle starp Franciju un Vāciju, informē BBC. Tiek ziņots, ka spēli skatījies arī Francijas prezidents Fransuā Olands, kurš esot nogādāts drošībā, bet pie “Petit Cambodge” restorāna uz ielas redzami 10 nogalināti vai ievainoti cilvēki, no notikuma vietas ziņo BBC korespondents. Jau ir ieradušies policisti un noslēguši apkārtni.

Viņš arī paziņojis par ārkārtas stāvokļa izsludināšanu, kā arī publiskā nācijas uzrunā paziņojis par starptautisko robežu slēgšanu.

Pie “Petit Cambodge” restorāna uz ielas redzami 10 nogalināti vai ievainoti cilvēki, no notikuma vietas ziņo BBC korespondents. Jau ir ieradušies policisti un noslēgusi apkārtni.

Kāds aculiecinieks laikrakstam “Liberation” pastāstīja, ka dzirdējis vairāk nekā 100 šāvienu. Uzbrucēji pēc tam esot aizbēguši.

Izskanējušas ziņas par sešiem bruņotiem uzbrucējiem, vēsta BBC.

Visi uzbrukumi, domājams, bijuši savstarpēji koordinēti, aģentūrai “Reuters” komentēja kāds ASV drošības amatpersona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!