ASV vadītie spēki gatavojas sauszemes uzbrukumam Bagdādei, kas varētu sākties 48 stundu laikā, trešdien ziņoja britu prese, atsaucoties uz ziņu avotiem ASV bruņoto spēku Centrālajā pavēlniecībā Katarā.
Pirms sauszemes spēku uzbrukuma gaidāma intensīva bombardēšana ar artilēriju un aviācijas triecieni, ziņoja laikraksts "The Times". Uzbrukums varētu sākties dienvidrietumos no Bagdādes, ar pirmo triecienu pārraujot Republikas gvardes Medinas divīzijas līnijas ziemeļos no Kerbelas un virzoties tālāk uz Irākas galvaspilsētu.

"Intensīvi gaisa triecieni pret Republikas gvardes vienībām frontes līnijās ir samazinājuši to kaujas spējas par apmēram pusi, dodot iespēju sākt frontālu sauszemes uzbrukumu 48 stundu laikā," ziņoja avīze "The Financial Times".

Par gaidāmu sauszemes triecienuzbrukumu ziņoja arī vairāki citi Lielbritānijas laikraksti, no kuriem daži citēja augsta ranga militārpersonu teikto, ka uzbrukums varētu sākties dažu stundu laikā.

Augsta Pentagona amatpersona otrdienas vakarā paziņoja, ka ASV sauszemes spēki ir pirmoreiz iesaistījušies kaujā pret Irākas elitāro Republikas gvardi un šī kauja notiek pie Kerbelas pilsētas 80 kilometrus uz dienvidiem no Bagdādes

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!