Foto: AP/Scanpix
No Krievijas gūsta atbrīvotā ukraiņu lidotāja Nadija Savčenko trešdien mudināja Krievijas iedzīvotājus piecelties no ceļiem, bet ukraiņus - nepieļaut, ka Krievija ienāk viņu zemē.

"Es, pirmkārt, laikam, gribu nodot sveicienu Krievijas iedzīvotājiem un pateikt, ka nevajag baidīties! Ir jāceļas no ceļiem! Es saprotu, ka tā (t.i., Krievija) nav valsts, kurā piecelties no ceļiem ir viegli, bet, ja viņi grib dzīvot saskaņā tāpat kā mēs, tad viņiem ir jāpieceļas no ceļiem, bet mēs nedrīkstam ļaut viņiem nāk šeit, nedrīkstam ļaut viņiem atnākt tālāk, kā viņi to domā, ka viņi var," runājot Prezidenta administrācijā, sacīja Savčenko.

Savčenko pēc ieslodzījumā Krievijā pavadītajiem teju diviem gadiem trešdien atgriezās Ukrainā. Ukraiņu pilote un Augstākās radas deputāte ar Ukrainas prezidenta lidmašīnu tika nogādāta Kijevā.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs paziņojis, ka Putins parakstījis rīkojumu par Savčenko apžēlošanu.

Tikmēr Krievijas mediji ziņo, ka Maskavā nolaidusies lidmašīna ar Ukrainā notiesātajām Krievijas militārpersonām Aleksandru Aleksandrovu un Jevgeņiju Jerofejevu, kuri apžēloti un apmainīti pret Savčenko.

Ukrainā Savčenko kļuvusi par simbolu cīņai pret Krievijas agresiju Donbasā un aizmuguriski ievēlēta parlamentā.

Savčenko atbrīvošana un apmaiņa pret Ukrainā sagūstītajiem Krievijas karavīriem ir "Normandijas formāta" valstu līderu 23.maija telefonsarunā panāktās vienošanās rezultāts, trešdien pavēstīja Elizejas pils.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!