Foto: Reuters/Scanpix
Baltajā namā ir cilvēki, kuri strādā pret ASV prezidentu Donaldu Trampu un vēlas panākt viņa aiziešanu, TV kanāla ABC ēterā paziņoja bijušais prezidenta administrācijas komunikācijas direktors Antonijs Skaramuči.

Skaramuči no komunikācijas vadītāja amata Trampa komandā jūlijā tika atbrīvots tikai 10 dienas kopš oficiālas stāšanās amatā. Šī ir viņa pirmā intervija kopš aiziešanas.

Skaramuči atbrīvošana sekoja nopludinātai telefonsarunai, kurā viņš asi uzbruka toreizējam Baltā nama komandas vadītājam Reinsam Prībusam. Tāpat viņš veltīja rupjus apvainojumus Trampa galvenajam stratēģim Stīvenam Benonam, skaidro raidsabiedrība BBC.

"Kas notiek Vašingtonā... prezidents nav pārstāvēts politiskā isteblišmenta klasē, jo dažādu iemeslu dēļ cilvēki ir nolēmuši, ka vēlas viņa aiziešanu," Skaramuči svētdien paziņoja ABC ziņu raidījumā.

"Es domāju, ka Vašingtonā ir elementi, arī pārstāvēti Baltajā namā, kuri ne vienmēr atbalsta prezidenta intereses vai viņa dienaskārtību," turpina Skaramuči.

Lai īstenotu savu dienaskārtību, Trampam būtu jāpiesaista vairāk lojālistu, uzskata Skaramuči.

Skaramuči arī kritizēja labēji tendētā portāla "Breibart News" bijušā vadītāja Benona ietekmi uz Trampu, norādot, ka prezidentam vajadzētu vairāk virzīties uz vispārpieņemto un mēreno uzskatu pusi, lai veiksmīgi izpildītu savus mērķus.

Skaramuči īsajā laikā Baltajā namā savus amatus pameta gan Prībuss, gan administrācijas runasvīrs Šons Spaisers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!