Foto: EPA/Scanpix/LETA
Vācijas parlamenta apakšpalātas spīkers Volfgangs Šeible aicinājis apsvērt Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu pretestību migrantu uzņemšanai un meklēt alternatīvu risinājumu.

"Ja viņi apgalvo, ka viņu sabiedrības nespēj tikt galā ar bēgļiem, kas tāpat nevēlas pie viņiem nokļūt, tad mums jāmeklē alternatīva," intervijā raidorganizācijai ZDF norādījis Šeible. Viņaprāt, faktam, ka dažas valstis atteikušās uzņemt bēgļus, nevajadzētu atļaut traucēt patvēruma meklētāju uzņemšanas sistēmai ES. "Mēs padarām sevi par ķīlniekiem ar savu nespēju panākt vienošanos," norādīja Šeible.

Vācijas kanclere Angela Merkele ir centusies panākt ES mēroga vienošanās par patvēruma meklētāju uzņemšanu. Taču Višegrādas grupas valstis - Ungārija, Polija, Čehija un Slovākija - iestājušās pret Vācijas un Francijas mēģinājumiem panākt, lai tās piekrīt uzņemt bēgļus.

Šeible arī aicināja labāk izprast Vācijas austrumu federālo zemju atturību pret imigrantiem, norādot, ka šo reģionu komunistiskā pagātne nozīmē, ka tie nav pieraduši pie imigrācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!