Britu zinātnieki, kas veikuši pētījumu par stresa apkarošanu, cilvēkiem, kas sirgst ar bezmiegu, iesaka pirms gulētiešanas nodarboties ar seksu un ēst banānus, ziņo "Ananova". Gandrīz puse - 49 procenti - aptaujāto atzina, ka vissliktāk guļ naktīs uz pirmdienu, 16 procentiem ir grūti aizmigt sestdienās, bet 11 procentiem - piektdienās.
Tikai 5 procenti aptaujāto ar bezmiegu cieš pārējās nedēļas dienās, liecina pētījums, kuru veikusi kompānija NOP pēc interneta lappuses www.stressbusting.co.uk pasūtījuma.

Inerneta lappuses pārstāvis atzina, ka stress ir viens no lielākajiem bezmiega iemesliem.

"Svētdienas vakars ir pēdējais vakars pirms jaunas darba nedēļas sākuma un laiks, kad cilvēki sāk domāt par to, kas gaidāms nākamajā nedēļā .. Bet labāk paklausieties vecas Džefrija Hova runas par budžetu, un tas jums palīdzēs. Manuprāt, palīdz arī sekss un banāni, tiesa gan, ne vienmēr abi reizē," viņš teica.

Kopumā 63 procenti no tūkstoš aptaujātajiem cilvēkiem atzina, ka slikti guļ. 51 procents sūdzējās par tā dēvētajām "baltajām naktīm", kad vispār nenāk miegs.

Savukārt kāda cita www.stressbusting.co.uk pārstāve atzina, ka slikta gulēšana naktīs uz pirmdienu var būt izskaidrojama arī ar to, ka nedēļas nogalēs ir izjaukts ierastais ikdienas ritms.

Tiem, kam tas palīdz, viņa iesaka pirms gulētiešanas ieraut graķīti alkohola, lai nomierinātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!