Foto: AFP/Scanpix

Seksuālos noziegumos apsūdzētais Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektors Dominiks Stross-Kāns atkāpies no amata, liecina paziņojums SVF mājas lapā.

"Strosa – Kāna kungs ir paziņojis SVF valdei par savu nodomu nekavējoties atkāpties no izpilddirektora amata," pausts SVF paziņojumā.

Oficiālajā vēstulē fonda valdei Stross – Kāns norāda, ka "ar bezgalīgām skumjām esmu spiests iesniegt atkāpšanos". "Šajā brīdī es visvairāk domāju par savu sievu, kuru mīlu vairāk nekā jebko citu, un maniem bērniem, manu ģimeni, maniem draugiem," paudis SVF izpilddirektors. "Es domāju arī par maniem kolēģiem no fonda, ar kuriem kopā pēdējos trīs un vairāk gados mēs esam paveikuši lielas lietas," teikts Strosa - Kāna vēstulē.

Paziņojumā viņš uzsver, ka "es kategoriski ar visu iespējamo stingrību noliedzu visas pret mani vērstās apsūdzības. "Es gribu aizsargāt šo iestādi, kuru es cienu un kurai esmu strādājis ar visu atdevi, bet it īpaši, it īpaši es gribu veltīt visu spēku, visu laiku un visu enerģiju, lai pierādītu savu nevainību," norādījis izvarošanā vainotais izpilddirektors.

SVF informē, ka valde tuvākajā laikā sāks spriest par jauna izpilddirektora izvēles procesu, bet līdz tam fondu vadīs Džons Lipskis.

Jau ziņots, ka Stross-Kāns tika aizturēts Ņujorkas Džona Kenedija lidostā sestdien mirkli pirms izlidošanas uz Eiropu saistībā ar viesnīcas kalpotājas ziņojumu, ka viņš mēģinājis viņu izvarot. Pats apsūdzētais savu vainu noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!