ASV Demokrātu partijas pārstāvjiem nav izdevies gūt ASV Kongresa Senāta atbalstu rezolūcijai, kas nosoda prezidenta Džordža Buša politikas kursu Irākā, ziņo ārvalstu masu mediji.
Lai ierosinātu debates par šo jautājumu demokrātiem pietrūka četras balsis līdz nepieciešamajām 60 balsīm.

Demokrātu līderis Herijs Rīds uzsvēra, ka tagad amerikāņi zina - "tie, kas balsojuši pret šīs rezolūcijas izskatīšanu, grib arī turpmāk sekot šim zaudētāju kursam Irākā. Viņi grib vēl vairāk, viņi atbalsta eskalāciju. Bet Senāts nevar turpināt tādā garā, tas ir pārāk svarīgi, lai vienkārši nepievērstu uzmanību šīm problēmām".

Jau ziņots, ka ASV Kongresa Pārstāvju palāta ar balsu vairākumu piektdien pieņēmusi rezolūciju, kas nosoda prezidenta Džordža Buša lēmumu sūtīt uz Irāku papildu karavīru kontingentu. Par rezolūciju, kurai gan nav ietekmējošā spēka, atbalstīja 246 kongresmeņi, pret bija 182.

Rezolūcija teikts, ka Kongress neatbalsta 10.janvārī pieņemto Buša lēmumu nosūtīt uz Irāku vēl vairāk nekā 20 000 ASV karavīru.

Baltais nams savukārt paziņoja, ka šī rezolūcija nav jāpilda, jo tai nav saistošā spēka. Baltais nams uzsver, ka karavīru nosūtīšanu uz Irāku atbalsta Irākas valdība un starptautisko militāro spēku vadītājs, ģenerālis Davids Petraess.

Pašlaik Irākā dislocēti 132 000 karavīri. Saskaņā ar socioloģiskajām aptaujām vairāk nekā puse ASV pilsoņu iestājas par ātrāku amerikāņu karaspēka izvešanu no Irākas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!