Foto: AFP/Scanpix
Trešdien, 18. novembrī, Sendenī rajonā veiktajā policijas operācijā, visticamāk, nogalināts Parīzes asiņaino teroraktu vadītājs Abdelhamids Abauds, vēsta "Washington Post".

Kā laikrakstam norādījuši divi Eiropas pretizlūkošanas dienestu izmeklētāji, pēc veiktās operācijas operatīvo dienestu eksperti steidzami veikuši DNS paraugu analīzes, kuros noskaidrots, ka nogalinātais bijis Abauds, bet uzspridzinājusies sieviete esot viņa māsīca. Tiesa, izmeklētāji šo informāciju sniedza anonīmi, jo oficiāls apstiprinājums tam vēl neesot.

Tikmēr Parīzes prokurors Fransuā Molīns neapstiprināja Abauda nogalināšanu. Tomēr Molīns norādīja, ka starp astoņiem aizturētajiem nav Abauds un meklēšanā izsludinātais Parīzes teroraktu līdzdalībnieks Salahs Abdeslams.

Prokurors arī atklāja, ka Sendenī operācija saskārusies ar ļoti nopietnu pretestību, jo policijai nācies izšaut vairāk nekā 5000 lodes. Pēc Molīna teiktā, operācijas mērķis bijuši divi dzīvokļi, kas atradušies Sendenī uz vienas ielas. Savukārt māja, kas bija operācijas epicentrā, smagi cietusi un tā varētu sagrūt, ziņo BBC.

Molīns preses konferencē apstiprināja masu medijos izskanējušo informāciju, ka Sendenī operācija veikta nevis pret Parīzes asiņaino teroraktu veicējiem, bet lai neitralizētu teroristu "ceturto komandu", kas bija plānojusi nākamos teroraktus.

Savukārt Francijas Iekšlietu ministrijas pārstāvji, runājot anonīmi, BBC norādījuši, ka, visticamāk, Sendenī operācijā bojā gājuši trīs teroristi, bet neviens no viņiem pagaidām nav identificēts.

Kā norāda lielākās ārzemju ziņu aģentūras, šobrīd viens fakts ir skaidri zināms, - operācijas laikā uzspridzinājusies sieviete, bet viņas identitāte oficiāli vēl nav noskaidrota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!