Foto: AP/Scanpix

Doņeckas un Luhanskas apgabalos joprojām 450 kilometru garumā ir atvērta Ukrainas robeža ar Krieviju, pār kuru kaujinieki turpina saņemt ieročus, papildspēkus un bruņutehniku, piektdien paziņoja Ukrainas Drošības dienesta (UDD) vadītājs Valentīns Naļivaičenko.

"Vairāk nekā 450 kilometri robežas ar Krieviju Luhanskas un Doņeckas apgabalos ir neaizvērti ne tikai no Krievijas puses, bet arī ugunspārtraukšanas režīma laikā un pēc tā, pār to kaujinieki saņem ieročus, papildu algotņus un bruņutehniku," pavēstīja Naļivaičenko.

Viņš arī norādīja, ka arvien vairāk Donbasā karojošo kaujinieku "bēg no kaujas lauka". "Dezertieru, it īpaši Krievijas pilsoņu un no Dienvidosetijas, kļūst arvien vairāk. Viņi pamet savus vadoņus un īpaši virsniekus no Krievijas, pamet pozīcijas. Bēg no kaujas lauka kopā ar ieročiem," sacīja Naļivaičenko.

"Šis apstāklis liecina par to, ka pretterorisma operācija izvēršas sekmīgi, bet, no otras puses, tas vēlreiz apliecina to noziegumu nopietnību, kurus pastrādājuši cilvēki, kas ielaiduši, apbruņojuši un apmaksājuši Krievijas pilsoņus, un to, ka viņi ieradušies kā uz safari nogalināt mierīgos iedzīvotājus," pavēstīja Naļivaičenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!