Foto: AFP/Scanpix

Prokrieviskie separātisti turpina apšaudīt Ukrainas spēku pozīcijas četros Ukrainas apgabalos – Doņeckā, Luhanskā, Debaļcevskā un Mariupoles virzienā, kā arī pie Bahmutovas trases. Apšaudes notiek gan no ierīcēm "Grad", gan granātmetējiem, tankiem, mīnmetējiem, artilērijas un citām ierīcēm, svētdien vēsta ārvalstu mediji.

Pēdējās dienās nemainās šo uzbrukumu skaits, vienīgi mainās to intensitāte dažādos virzienos, paziņojis Informatīvi analītiskā centra nacionālās drošības un aizsardzības padomes pārstāvis Vladimirs Poļevojs.

"Mūsu karavīri devuši atbildes triecienu. Pēc operatīvajām ziņām, separātisti cietuši vērā ņemamus zaudējumus, kas licis viņiem mainīt savas pozīcijas," paziņojis Poļevojs.

Tāpat tikusi apšaudīta arī Doņeckas lidosta un pamanītas arī bruņotas sadursmes citviet Ukrainas teritorijā.

Viņš izteicās, ka sestdienas vakarā Hersonas vienības kontrolpunktā piefiksētas divas bezpilota lidmašīnas, kas lidojušas no Krimas puses apmēram 1 kilometra augstumā.

Tiek vēstīts, ka "karstie punkti" separātistu kontrolētajās teritorijās ir Doņeckas lidosta un Luhanskas apgabala pilsēta "Счастье". Separātisti vēlas panākt, lai Doņeckas lidosta tiktu atzīta par neitrālu un demilitarizētu zonu. Tad veidotos situācija, kad lidostas apšaudes beigtos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!