Foto: RIA Novosti/Scanpix

No Krievijas uz separātistu kontrolētajiem Luhanskas un Doņeckas reģioniem nogādāts astotais humānās palīdzības konvojs. Krievijas mediji norāda, ka šī ir pirmā reize, kad kravas saturu pārbaudījuši Ukrainas robežsargi.

Laikraksts "Ukrainskaja Pravda" kārtējo konvoju sauc par "nelikumīgi ienākušu" Ukrainā, atgādinot, ka starptautiskie novērotāji un Sarkanā Krusta pārstāvji kravas noformēšanā un pārbaudē nav piedalījušies, un nekas neesot zināms par kravu saturu.

Savukārt Krievijas pārstāvji norādījuši, ka Luhanskā ieradušās ap 40 "Kamaz" kravas automašīnas, kuras atveda "vairāk nekā 400 tonnu humānās kravas, pārsvarā būvmateriālus un pārtikas produktus", bet Doņeckā ieradušās ap 60 kravas automašīnu ar 800 tonnu smagu kravu.

"RIA Novosti" norāda, ka kolonnas kustība notikusi sarežģītos laikapstākļos. Putenis, ceļa apledojums un slikta redzamība uz ceļa bija iemesls, kāpēc konvojs ieradies vēlāk, nekā tas bija paredzēts.

Jau vēstīts, ka oktobra beigās Ukrainu sasniedza ceturtā humānās palīdzības kolonna.

20. septembrī Doņecku sasniedza trešais Krievijas humānās palīdzības konvojs. Otrais humānais konvojs no Krievijas ar vismaz 200 "Kamaz" 13. septembrī nogādāts Luhanskas apgabalā.

Savukārt 22. augustā Krievija nosūtīja pirmo "humāno" konvoju, kas sastāvēja no 280 kravas automašīnām. Šī konvoja nosūtīšana izraisīja vislielāko apjukumu un ažiotāžu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!