Septiņi cilvēki, to skaitā divi pusaudži, naktī uz ceturtdienu gāja bojā vētrā Vācijas galvaspilsētā Berlīnē un tās apkaimē, paziņoja policija un aculiecinieki.
Vējš ar ātrumu 150 kilometri stundā izgāza kokus un nolauza koku zarus Berlīnē un piepilsētās, bloķējot sabiedriskā transporta kustību. Gaisa satiksme un daļa dzelzceļa satiksmes uz laiku tika pārtraukta.

Vētras dēļ notika lielākā Berlīnes ārkārtas situāciju dienestu mobilizācija 25 gadu laikā.

Divi pusaudži gāja bojā kempingā uz kādas Vannzē ezera salas, kur viņus sadragāja krītošs koks, un 13 citi bērni tika ievainoti, no tiem divi nopietni. Stiprais vējš apgrūtināja glābšanas darbus šajā salā.

Salu trešdien apmeklēja arī bērnu grupa no Ņujorkas, kas bija 11.septembra terora aktos bojā gājušo ugunsdzēsēju radinieki un viesojās šajā salā apmaiņas programmas ietvaros. Ņujorkas bērnu grupa neiekļuva vētrā.

Krītoši koki nosita divus vīriešus Berlīnes ziemeļos, bet Brandenburgas federālajā zemē koku zari un citas atlūzas nogalināja trīs cilvēkus.

Berlīnes galvenais gaisa satiksmes centrs - Tēgeles lidosta - tika uz laiku slēgta satiksmei. Aviokompānijas "Crossair" pasažieru lidmašīna degvielas trūkuma dēļ bija spiesta veikt ārkārtas nolaišanos bijušajā padomju lidlaukā Verneihenē Berlīnes austrumos, bet lidmašīnā esošie 20 cilvēki nav cietuši.

Vairākus desmitus cilvēku ievainoja vēja nestas atlūzas un izsistie stikli. Ugunsdzēsēji paziņoja, ka naktī atbildējuši uz vairāk nekā 2000 telefona zvaniem ar lūgumiem pēc palīdzības.

Tika pārtraukta dzelzceļa satiksme starp Berlīni un Hamburgu.

Ziņas par sliktu laiku pienāca arī no citiem Vācijas rajoniem. Ārkārtas situāciju dienesti Hamburgā saņēma ap 600 telefona zvanus ar lūgumiem pēc palīdzības. Tika ziņots, ka vairākās vietās zibens spērieni aizdedzinājuši ēkas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!