Foto: F64

Dublinas apgabaltiesa ar astoņpadsmit mēnešus ilgu nosacītu sodu notiesājusi 34 gadus veco Latvijas valstspiederīgo Rinaldu Kosmačovu, kurš atzīts par vainīgu internetā iepazītas sievietes ieslodzīšanā un vardarbībā pret viņu.

Dublinā mītošais Kosmačovs jau iepriekš septiņas reizes sodīts par dažādiem sabiedriskās kārtības un ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Šoreiz viņš notiesāts par kādas interneta iepazīšanās portālā sastaptas sievietes ieslodzīšanu, kas notikusi 2011. gada 21. novembrī, ziņo portāls "Baltic-Ireland.com"

Pats Kosmačovs apgalvo, ka nav sievieti laidis ārā no savas mājas tikai tādēļ, ka viņa bijusi iereibusi un viņš baidījies, ko par viņu domās kaimiņi. Gan Kosmačovs, gan cietusī sieviete ir Latvijas krievi, kuri iepriekš jau vairākkārt tikušies, bet konflikta vakarā ballējušies Kosmačova miteklī - kādā vasarnīcas tipa mājiņā, kas atrodas kādas krievu ģimenes mājas dārzā.

Ballīte turpinājusies arī nākamajā dienā, taču, kad sieviete pēcpusdienā vēlējusies doties prom, Kosmačovs aizslēdzis durvis un nav ļāvis viņai iet. Kad sieviete mēģinājusi ar krēslu izsist logu, Kosmačovs viņu atturējis un iesitis pa seju.

Cietušajai tomēr izdevies no mājokļa izkļūt. Palīgā ieradušies kaimiņi vēlāk apliecinājuši, ka Kosmačovs bijis smagi piedzēries un runājis muļķības. Vēlāk notikuma vietā ieradušies arī Īrijas likumsargi no gardas, kas konstatējuši, ka arī cietusī ir izspūrusi un piedzērusies.

Kosmačovam piespriestais astoņpadsmit mēnešu nosacītais sods ir atlikts uz diviem gadiem, taču visu šo laiku vīrietim būs jāatrodas Probācijas dienesta uzraudzībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!