Foto: DELFI
Atbildību par septiņu Igaunijas pilsoņu nolaupīšanu Libānā uzņēmusies mazpazīstama organizācija, kuras nosaukums ir "Atdzimšanas un reformu kustība", informē portāls "Delfi.ee".

Kā vēstī Libānas ziņu portāls "Lebanon Files", grupējums portālam nosūtījis attēlus ar igauņu identifikācijas kartēm. Vēstījumā teikts, ka nolaupītie velotūristi jūtas labi un drīz tiks paziņoti viņu atbrīvošanas nosacījumi. 

Igaunijas Ārlietu ministrijā pārbauda saņemto informāciju.

Portāla "Delfi.ee" korespondents Libānā  Andress Puttings ziņo, ka Libānas Drošības dienesta pārstāvji atzinušies, ka līdz šim nav neko dzirdējuši par "Atdzimšanas un reformu kustību".

Kā ziņots pagājušajā trešdienā bruņoti noziedznieki maskās Libānas austrumos Bekaas ielejā nolaupīja septiņus velotūristus no Igaunijas. Nolaupīšana notika pie Zahles pilsētas 50 kilometrus uz austrumiem no galvaspilsētas Beirūtas drīz pēc tam, kad viņi bija ieradušies Libānā no Sīrijas.

Nolaupītāji brauca ar melnu vieglo automašīnu "Mercedes" un diviem baltiem mikroautobusiem. Noziedznieki ar nolaupītajiem aizbrauca Kfarzabadas ciemata virzienā.

Visi nolaupītie ir vīrieši vecumā no 25 līdz 40 gadiem. Nolaupīšanas motīvi pagaidām nav zināmi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!