Foto: AP/Scanpix/LETA

Serbijas policija aizturējusi trīs cilvēkus, kuri sestdien ar automašīnu "Bentley" ietriecās Serbijas prezidenta Aleksandara Vučiča autokolonnā, svētdien paziņojis iekšlietu ministrs Nebojsa Stefanovičs.

Automašīna "Bentley" ietriecās Vučiča mašīnā sestdienas rītā Belgradā. Prezidents avārijā nav cietis un trīs vīrieši, kas atradās "Bentley", tika aizturēti.

Stefanovičs paziņoja, ka tiks noskaidrotas visas notikušā detaļas, bet pagaidām nekas neliecina, ka tas būtu bijis tīšs uzbrukums prezidentam.

Laikraksts "Politika" ziņo, ka visi trīs aizturētie strādājuši par apsargiem kādā klubā un ir iepriekš sodīti. Viņi "Bentley" aizņēmušies no kāda futbolista, kurš naktī izklaidējies klubā.

Gandrīz pirms gada, kad Vučičs vēl ieņēma premjerministra amatu, pie viņa mājas tika atrasti ieroči, tostarp raķešu palaidējs. Varasiestādes paziņoja, ka notikusi gatavošanās Vučiča slepkavībai, taču izmeklēšanā netika gūti nekādi pierādījumi šim apgalvojumam.

Vučičam tuvu stāvoši mediji apgalvo, ka Vučiča ienaidnieki gatavojas viņu nogalināt. Savukārt Vučiča politiskie pretinieki uzskata, ka visi šie apgalvojumi ir tikai triks, lai piešķirtu prezidentam upura lomu un novērstu uzmanību no valsts ekonomiskajām un sociālajām problēmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!