Foto: AFP/Scanpix

Serbijas premjerministrs Aleksandars Vučičs pirmdien paziņoja, ka ir nolēmis atcelt no amata aizsardzības ministru Bratislavu Gašiču par seksistiska rakstura piezīmes izteikšanu žurnālistei.

Vučičs paziņoja, ka Gašičs "vairs nevar būt aizsardzības ministrs".

Gašičs izraisīja sašutumu pēc tam, kad ministra vizītes rūpnīcā laikā svētdien žurnāliste no televīzijas kanāla "B92" notupās viņa priekšā, lai izvairītos no tā, ka traucē operatoru darbu, aizsedzot kameras. Serbijas aizsardzības ministrs žurnālistu grupai sacīja: "Man patīk žurnālistes, kas tik viegli metas ceļos."

"Domāju, ka mums ir jāaizsargā visas sievietes Serbijā," pirmdien paziņoja premjerministrs. "Nav attaisnojuma Bratislava Gašiča izdarītajam," viņš piebilda.

Serbijas opozīcijas partijas un žurnālistu grupas iepriekš aicināja atcelt ministru no amata. Opozīcijā esošā kreisi noskaņotā Demokrātiskā partija Gašiča izteikumus raksturoja kā "terorizēšanu, seksismu un verbālu vardarbību".

Valsts līdztiesības tiesībsargs paziņoja, ka tādi izteikumi ir "neattaisnojami un nepieņemami".

Gašičs ir publiski atvainojies žurnālistei, sakot, ka "no sirds nožēlo" pateikto.

Vučičs norādīja, ka "ir labi, ka viņš atvainojās un nožēlo izdarīto, bet ar to nepietiek". Serbijas premjers piebilda, ka oficiāla ministra nomaiņa notiks tuvāko dienu laikā pēc "tehnisko detaļu" izstrādes.

48 gadus vecais Gašičs iepriekš bija maz zināms uzņēmējs no Serbijas dienvidrietumiem. Viņš ir viens no tuvākajiem Vučiča sabiedrotajiem un viņa labējās partijas - Serbijas Progresīvās partijas - viceprezidents.

Opozīcija iepriekš vairākkārt ir pieprasījusi Gašiča demisiju saistība ar vairākiem skandāliem, kuros viņš, iespējams, ir iesaistīts, bet līdz šim Vučičs bija atteicies ministru atlaist.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!