Foto: LETA

Serbijas parlamenta spīkerei Maijai Gojkovičai un aizsardzības ministram Aleksandram Vulinam sestdien apstiprināta inficēšanās ar koronavīrusu.

Kā paziņojusi Aizsardzības ministrija, Vulinam Covid-19 simptomu nav un viņš jūtas labi.

Tikmēr Gojkoviča ievietota slimnīcā, vēsta vietne "europeanwesternbalkans.com", norādot, ka inficēšanās konstatēta vēl vairākām Aizsardzības ministrijas un Ārlietu ministrijas amatpersonām.

Tā atgādina, ka gan aizsardzības ministrs, gan spīkere pēc pagājušajā svētdienā notikušajām parlamenta vēlēšanām piedalījušies valdošās Serbijas Progresīvās partijas uzvaras svinībās, kur saskaņā ar sociālajos medijos ievietotajām fotogrāfijām nekāda distancēšanās nav ievērota.

Abas amatpersonas uzņēmumos redzamas cieši līdzās premjerministrei Anai Brnabičai un prezidenta Aleksandara Vučiča sekretāram Nikolam Selakovičam.

Savukārt prezidents Vučičs kopš tā laika apmeklējis gan Uzvaras parādi Maskavā un ticies ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, gan Briseli, kur viņam bijusi tikšanās ar Eiropas Komisijas (EK) prezidenti Urzulu fon der Leienu un paplašināšanās jautājumu komisāru Olivēru Vārheji.

Aģentūra AP norāda, ka Serbijas delegācijā Uzvaras dienas parādē Maskavā bijis arī Vulins, kas pazīstams ar savu izteikti promaskavisko nostāju, tikmēr Krievijas aģentūras apgalvo, ka Serbijas aizsardzības ministra piedalīšanās delegācijā gan bijusi plānota, tomēr svinībās Maskavas Sarkanajā laukumā viņš neesot parādījies.

Serbijā līdz šim inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta vairāk nekā 13 500 cilvēkiem un vīrusa izraisītā slimība Covid-19 prasījusi 265 cilvēku dzīvības.

Kopš stingru ierobežojumu atcelšanas maijā inficēšanās gadījumu skaits atkal pieaudzis, un Vučičs solījis atjaunot ierobežojumus, ja tāda tendence turpināsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!