Foto: AP/Scanpix

Serbijas parlamenta deputāti nobalsojuši par aizsardzības ministra Bratislava Gašiča atcelšanu no amata saistībā ar seksistiska rakstura piezīmes izteikšanu žurnālistei.

Parlamenta sēdē piektdien, kur tika skatīts jautājums par Gašiča atcelšanu no amata, valdīja kaislības. Vienubrīd lielākā daļa valdošās populistiskās koalīcijas deputātu aizgāja no sēžu zāles pēc vārdiskas sadursmes ar opozīcijas deputātiem.

Gašičs decembrī izraisīja sašutumu pēc tam, kad ministra vizītes rūpnīcā laikā žurnāliste no televīzijas kanāla "B92" notupās viņa priekšā, lai izvairītos no tā, ka traucē operatoru darbu, aizsedzot kameras. Serbijas aizsardzības ministrs žurnālistu grupai sacīja: "Man patīk žurnālistes, kas tik viegli metas ceļos."

Saistībā ar skandālu Serbijas premjerministrs Aleksandars Vučičs paziņoja, ka ir nolēmis atcelt no amata savu tuvu politisko sabiedroto Gašiču, tomēr ar lēmuma izpildi nesteidzās. Tas izraisīja vairākkārtējus Serbijas žurnālistu arodbiedrību organizētus protestus.

Gašičs ir publiski atvainojies žurnālistei, sakot, ka "no sirds nožēlo" pateikto.

48 gadus vecais Gašičs iepriekš bija maz zināms uzņēmējs no Serbijas dienvidrietumiem. Pirms iecelšanas aizsardzības ministra amatā 2014. gada aprīlī Gašičs bija Kruševacas pilsētas Serbijas centrālajā daļā mērs. Viņš ir viens no tuvākajiem Vučiča sabiedrotajiem un viņa labējās partijas - Serbijas Progresīvās partijas - viceprezidents.

Opozīcija iepriekš vairākkārt ir pieprasījusi Gašiča demisiju saistība ar vairākiem skandāliem, kuros viņš, iespējams, ir iesaistīts, bet līdz šim Vučičs bija atteicies ministru atlaist.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!