Serbijas premjerministrs Vojislavs Koštuņica sestdien paziņojis par atkāpšanos no amata, informē ārvalstu mediji.
Premjers skaidro savu atkāpšanos ar to, ka viņa valdība ir kļuvusi nespējīga pieņemt lēmumus koalīcijas nesaskaņu un iziršanas dēļ, un aicina izsludināt ārkārtas vēlēšanas. Kā iespējamo vēlēšanu datumu premjers nosauca 11.maiju, taču precīzs datums tiks nosaqukts 10.martā.

"Tās ir valdības beigas," Koštuņica paziņoja žurnālistiem.

Kā iepriekš ziņots, piektdien Serbijas premjerministrs Vojislavs Koštuņica atzina, ka valdībā ir iestājusies dziļa krīze.

"Es vairāk neuzticos koalīcijas partneriem (...), ka viņi godīgi cīnās par Kosovas glābšanu. Serbijas valdībā ir iestājusies dziļa krīze," piektdien paziņoja Koštuņica.

Koštuņicas koalīcijas partneri Serbijas valdībā ceturtdien noraidīja opozīcijas ultranacionālistu iesniegto rezolūciju par attiecību saraušanu ar ES, ko atbalstīja premjerministra Serbijas Demokrātiskā partija (DSS).

Rezolūcija, kurai atbalstu pauda DSS un Slobodana Miloševiča Sociālistu partija, nosaka, ka sarunas par iestāšanos ES var turpināt tikai tādā gadījumā, ja ES atzīst Kosovu par daļu no Serbijas.

Taču rezolūciju neatbalstīja Serbijas proeiropiskā nometne prezidenta Borisa Tadiča vadībā. Prezidenta Demokrātiskajai partijai un reformistu partijai "G17 Plus" Ministru kabinetā ir vairākums, bet parlamentā mazākums, ja DSS apvienojas ar opozīcijas nacionālistiem un sociālistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!