Sešas sabiedrībā pazīstamas personas piektdien Melngalvju namā preses pārstāvju klātbūtnē publiski izsmēķēja pēdējo cigareti un paziņoja par pilnīgu atteikšanos no kaitīgā ieraduma.
Smēķēšanu atmeta un šo apņemšanos ar parakstu apliecināja Saeimas deputāts Dzintars Ābiķis, aktieris Leons Krivāns, režisors Armands Ekštets, kompānijas "Baltcom GSM" pārstāvis Ēriks Matulis, uzņēmuma "Rīgas piensaimnieks" pārstāvis Ainars Lodziņš un mākslinieks Andrejs Ameļkovičs.

Kūpinot pēdējo cigareti Melngalvju namā, kurā kategoriski aizliegts to darīt un atļauja dota tikai izņēmuma kārtā, veselīgāka dzīvesveida sācēji atcerējās pirmo izsmēķēto cigareti.

Krivāns gan neatcerējās, cik gadu vecumā pirmo reizi smēķējis, taču droši nodēvēja sevi par smēķētāju "gargabalnieku". Savukārt mākslinieks Ameļkovičs atzinās, ka smēķet sācis vēlu - sākot studijas Latvijas Mākslas akadēmijā, kur "smēķējot pilnīgi visi".

Gan Ābiķis, gan Matulis pie pirmās cigaretes ķērušies septiņu gadu vecumā - Ābiķis mājas tualetē, kur, mātes pieķerts, "smagi dabūjis", Matulis - kopā ar brāli brīvā dabā.

Lodziņš savukārt stāstīja par neveiksmīgo reizi, kad mēģinājis smēķēšanu atmest - toreiz viņš pieņēmies svarā par 20 kilogramiem un secinājis, ka smēķēt ir lētāk nekā regulāri mainīt apģērbu.

Solījumam atmest smēķēšanu un sākt jaunu veselīgu dzīvi neklātienē pievienojās arī aktrise Agnese Zeltiņa.

Izbijušie smēķētāji solījumu ievietoja kapsulā un nodeva mediķes Inetas Grīsles rokās, pret kuru viņa izsniedza medikamentu smēķēšanas atmešanai.

Solījuma pārkāpšana būšot uz pašu solītāju sirdsapziņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!