Līdz ar Ziemeļkorejas iesaistīšanos mikroblogošanas vietnē "Twitter" aizsākusies Seulas un Phenjanas cīņa tīmeklī, Dienvidkorejas dienestiem cenšoties nepieļaut, ka tās pilsoņi nokļūst komunistisko Ziemeļu propagandas interneta vietnē.

Oficiālā Phenjana savā tvitera kontā "@uriminzok" ievieto saites uz tās propagandas vietni "Uriminzokkiri" ("www.uriminzokkiri.com"), kur tiek publicēta asa Seulas un Vašingtonas kritika.

Seula jau īsteno "Uriminzokkiri" blokādi, bet Phenjana sākusi tviterī publicēt citas adreses, līdz ar to ļaujot interesentiem apiet blokādi.

Komunistu režīms pat "Uriminzokkiri" mājaslapā jau izvietojis programmas, ko interesenti var lejupielādēt un ar to palīdzību izlauzties cauri blokādei.

Seulas telekomunikāciju dienests sola, ka tiks bloķēta pieeja Ziemeļkorejas tvitera profilam, lai garantētu, ka Dienvidu pilsoņi nenokļūst Ziemeļu propagandas lapā, kas Dienvidkorejā ir aizliegta.

Phenjanas tvitera kontam jau ir 8700 sekotāju.

Atbilstoši izplatītam uzskatam, Ziemeļkoreja ir izveidojusi augstas klases hakeru komandu, tomēr reti kuram no tās vidusmēra pilsoņiem ir pieejams dators, par internetu nerunājot.

"Mēs pastāvīgi uzraugām Ziemeļu tvitera profilu, lai redzētu, vai tiek ievietotas saites, izmantojot jaunus domēnu vārdus," apliecināja Dienvidkorejas Komunikāciju komisijas amatpersona. "Ja Ziemeļi sāks izmantot jaunus maršrutus, mēs bloķēsim arī tos, lai nepieļautu, ka Dienvidkorejas sekotāji piekļūst zināmajai mājaslapai."

Ziemeļkoreja arī izveidojusi profilu populārajā failu koplietošanas vietnē "YouTube", ievietojot tajā videoklipus, kuros slavēta izolētā komunistiskā valsts un noliegta Phenjanas saistība ar dienvidkorejiešu karakuģa avāriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!