Gruzijas prezidents Eduards Ševardnadze paziņojis par atkāpšanos no amata. "Es eju projām," viņš pavēstīja žurnālistiem pie ārpilsētas rezidences pēc tikšanās ar opozīcijas līderiem.
"Ar opozīciju mums bija cilvēciska saruna. Es nolēmu aiziet," sacīja Ševardnadze.

Uz žurnālistu jautājumu, kurp viņš dosies, prezidents atbildēja: "Mājās. Rakstīšu memuārus."

Jautāts, kas stāsies viņa vietā, Ševardnadze atbildēja: "Šis jautājums uz mani vairs neattiecas. To nelemšu es. Lemiet paši."

Gruzijas opozīcijas vadītāja, iepriekšējā sasaukuma parlamenta priekšsēdētāja Nino Burdžanadze sestdien paziņoja, ka no Eduarda Ševardnadzes pārņem prezidenta funkcijas.

Kā tagad sacījis viens no Burdžanadzes bloka līderiem Zurabs Žvanija, pieņemot šo lēmumu, Ševardnadze "ar cieņu pielicis punktu konfrontācijai". "Tagad viss nostāsies savās vietās. Visi, kas cīnījušies, var doties mājās. Mūs gaida ļoti liels un nopietns darba, lai atjaunotu kārtību valstī," viņš teicis.

Kā uzsvēris Žvanija, ir ļoti būtiski, ka Ševardnadze nedodas projām no Gruzijas un paliek savās mājās. Pirms jautājums par demisiju bija izšķirts, Gruzijas televīzija ziņoja, ka Tbilisi lidostā uz skrejceļa gaidot prezidenta lidmašīna.

Krievijas ārlietu ministrs Igors Ivanovs, kas piedalījās Ševardnadzes un opozīcijas līderu sarunās kā starpnieks, paziņojis, ka no Tbilisi, iespējams, dosies uz Adžāriju, kur viņu jau gaida.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!