Gruzijas bijušais prezidents Eduards Ševardnadze ceturtdien paziņojis, ka pēc "diviem vai trim gadiem" vēlētos doties uz Vāciju, lai lasītu lekcijas, bet līdz tam viņš rakstīs savus politiskos memuārus.
Intervijā Vācijas sabiedriskajai raidsabiedrībai SWR bijušais Gruzijas prezidents noliedza baumas, ka viņš jau ir iegādājies villu Vācijas dienvidrietumu pilsētā Bādenbādenē.

Viņš apgalvoja, ka šādas baumas ir ļaunprātīgas un radītas tikai, lai paaugstinātu cenas šajā pilsētā.

75 gadus vecais Ševardnadze bija spiests pirms gandrīz divām nedēļām atkāpties no amata vairākas nedēļas ilgušo opozīcjas protestu dēļ.

Tajā laikā Vācijas valdība skaidri norādīja, ka Ševardnadze, kurš kā Padomju Savienības ārlietu ministrs veicināja komunisma sagrūšanu un Vācijas atkalapvienošanos, Vācijā ir laipni gaidīts un tā ir gatava sniegt viņam patvērumu.

Ševardnadze paziņoja SWR, ka pēc memuāru rakstīšanas viņš pieņems Vācijas ielūgumu un uzstāsies dažādās Vācijas pilsētās ar lekcijām, kuru pamatā būs viņa grāmata.

Ševardnadze norādīja, ka protesta vadītājiem, kuri tagad Gruzijā ir nokļuvuši pie varas, ir "daudz talanta", un viņš pauda pārliecību, ka viņi tiks galā ar valsts vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!