Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vienā no Ukrainas karstāko cīņu vietām Severodoneckā okupantu spēki kontrolē lielāko daļu dzīvojamo kvartālu, bet ielu kaujas turpinās praktiski diennaktīm, pirmdienas rītā paziņojis pilsētas militāri civilās administrācijas vadītājs Aleksandrs Strjuks.

Ukrainas aizstāvji notur aizsardzību, bet iebrucēji regulāri pielieto aizliegtus munīcijas veidus, stāsta Strjuks. Okupanti deportē pilsētas iedzīvotājus veseliem kvartāliem un dzīvojamā zonā izvieto smago bruņojumu, viņš apgalvo.

Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštābs savā rīta ziņojumā apstiprina, ka pretinieks turpina darbības, lai iegūtu pilnīgu kontroli pār Severedonecku. Pret mērķiem Doņeckas apgabalā intensīvi tiek pielietota aviācija.

Savukārt militārais žurnālists Jurijs Butusovs ziņo, ka 18. jūnijā 72. mehanizētās brigādes karavīri ar pārnēsājamo pretgaisa aizsardzības kompleksu "Igla" pie Svetlodaras notriekuši Krievijas iznīcinātāju Su-25.

Lidaparāta pilots saņemts gūstā, uzsver Butusovs. Viņš identificēts kā majors Andrejs Fedorčukovs. Pilots pats atzinies, ka ir tā sauktās privātās militārās kompānijas "Vagner" algotnis un par karošanu pret Ukrainu saņem 205 tūkstošus rubļu (3443 eiro) mēnesī.

Dienvidos okupantu pūliņi vērsti ieņemto teritoriju nosargāšanai un ukraiņu uzbrukuma Hersonai nepieļaušanai, teikts Ģenerālštāba ziņojumā.

Citos frontes sektoros, piemēram, pie Zaporižjas, Limānas, Avdijivkas, Kurahovskas, Novopavlovskas, Krievijas spēki cenšas nepieļaut Ukrainas armijas pārgrupēšanos. Pret apdzīvotām vietām tiek vērsti aviotriecieni, informē Ģenerālštābs.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!