Foto: AFP/Scanpix

ASV naftas kompānija "Shell" ceturtdien apstiprināja, ka ciklona "Sendija" ("Sandy") dēļ Ņujorkas pilsētas ūdeņos notikusi degvielas noplūde, tomēr neprecizēja tās apmērus, uzsverot, ka notiek noplūdušo naftas produktu savākšanas darbi.

ASV plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka noplūduši nepilni 114 tūkstoši litru dīzeļdegvielas.

"Bojātas vismaz divas dīzeļdegvielas uzglabāšanas tvertnes, un nezināms daudzums produkta noplūdis," teikts oficiālajā "Shell" paziņojumā.

Tvertnes atradās "Shell" daļēji piederošajā naftas pārstrādes kompleksā "Sewaren" Ņūdžersijas štatā. Kompleksa operatorkompānija ir "Motiva".

"Neviens nav ievainots, un noplūde ir apturēta," informēja "Shell" un norādīja, ka noplūdušie naftas produkti tiek savākti.

"Sendija", kas ASV ziemeļaustrumiem brāzās pāri pirmdien un otrdien, ir izraisījusi smagus postījumus, applūdinot zemākos Ņujorkas Manhetenas rajonus un lielāko daļu Ņūdžersijas štata piekrastes, kā arī bez elektrības atstājot miljoniem cilvēku vairākos štatos.

ASV "Sendija" prasījusi vismaz 72 cilvēku dzīvību, bet pagājušonedēļ "Sendija", kas tolaik vēl bija orkāns, izraisīja apmēram 70 cilvēku nāvi Karību jūras valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!