Foto: AFP/Scanpix
Sibīrijas reģiona amatpersonas aizliegušas skolās rīkot Helovīna ballītes, brīdinot, ka tās sekmē ekstrēmismu un mudina bērnus piedalīties "nāves kultā".

Omskas apgabala Izglītības ministrija skolām izsūtījusi vēstuli, kurā norādīts, ka "nav pieļaujams svinēt svētkus, kas propagandē ekstrēmistiskus noskaņojumus", teikts trešdien ministrijas tīmekļa vietnē publicētajā paziņojumā.

Amatpersonas šādu lēmumu pieņēmušas, ņemot vērā konservatīvās organizācijas "Omskas vecāku sapulce" brīdinājumu.

Helovīna svinības skolās aizliegtas "profilakses nolūkos" un tāpēc, ka "nav pieļaujama ekstrēmistisku noskaņojumu veidošanās bērnu un jauniešu vidē", skaidroja Omskas apgabala izglītības ministrs Sergejs Aleksejevs.

Skolām ieteiks rīkot pasākumus, kas "atbilst Krievijas tautu kultūru pamatvērtībām", norādīja ministrs.

Helovīna svinībām ir "negatīvas sekas" to "misticisma un nāves kulta propagandas dēļ", skaidroja Omskas amatpersonas.

Arī Maskavas skolās Helovīna svinības nenotiks. Varasiestādes nekādas jaunas direktīvas nav izplatījušas, tomēr skolas turpinās ievērot pirms vairākiem gadiem pieņemto rīkojumu, kurā ieteikts nesvinēt šos svētkus "nekādā formā".

Krievijas pareizticīgās baznīcas preses pārstāvis Vsevolods Čapļins brīdinājis, ka ar Helovīna sarīkojumiem cilvēki var tikt ievilkti okultismā.

"Cilvēki uzskata, ka tie ir joki - nevainīgi un jautri. Bet ļaunie gari uzskata savādāk," brīdināja Čapļins.

Krievijas musulmaņu kopiena Helovīnu nodēvējusi par "Dievam naidīgu rīcību".

Savukārt Krievijas Ebreju reliģisko organizāciju un apvienību priekšsēdētājs Zinovijs Kogans paziņojis, ka Helovīns ir svētki "jaunajiem ateistiem un jautrajai jaunatnei", kas grib "pablēņoties".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!