Foto: AFP/Scanpix/LETA

Viena no Austrālijas lielākajām pilsētām Sidneja ieviesusi divu nedēļu mājsēdes režīmu pēc tam, kad pilsētā dažu dienu laikā konstatēti vairāk nekā 80 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumu, vēsta BBC.

Sidnejas vadība piektdien ieviesa dažādus ierobežojumus vairākos pilsētas rajonos, bet tagad stingri mājsēdes pasākumi attiecināti uz visu Sidneju un tās priekšpilsētām, ietekmējot vairāku miljonu austrāliešu dzīvi. Kā norādīja Dienvidvelsas štata premjere Gledisa Berejikliana, stingrie mājsēdes nosacījumi būs vismaz līdz 9. jūlijam. Stingros nosacījumus nācies ieviest, jo dažu dienu laikā konstatēti vairāk nekā 80 saslimšanas gadījumi ar Covid-19 Indijas variantu.

"Kad jūs saskarieties ar šo Covid-19 variantu, trīs dienu mājsēde nepalīdzēs – ja gribam darīt, tad tas jādara pamatīgi. Mums nākamajās dienās jārēķinās ar vēl vairākiem saslimšanas gadījumiem," uzsvēra Berejiklina.

Sidnejas policija jau paziņojusi, ka kontrolēs transporta līdzekļus pēc to reģistrācijas numuriem, lai kontrolētu cilvēku kustību un neļautu personām atstāt mājsēdē noteikto rajonu.

Pagaidām piesardzības nolūkos Jaunzēlande uz trīs dienām apturējusi noteikto karantīnas "burbuli", ko vajag ievērot iebraucot no Austrālijas. Jaunzēlande aprīlī atvēra iebraukšanas koridorus no Austrālijas, ja personas ievēroja noteiktus drošības prasības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!