Zagļiem Sidnejā izdevies veikt iespaidīgu operāciju, no starptautiskas dārglietu izstādes nozogot pāri par 500 dimantu vairāk nekā 1,5 miljonu Austrālijas dolāru (624 000 latu) vērtībā, neskatoties uz augsto tehnoloģiju drošības sistēmām.
Soma ar 500 neapstrādātiem dimantiem nozagta, neraugoties un rentgena iekārtām, metāla detektoriem, novērošanas videokamerām un reģistru, kurā ierakstīts ikviens, kurš iegāja izstādes telpās, teica izstādes rīkotāji.

Policija uzskata, ka soma nozagta ceļā uz izstādi vai pašā Austrālijas dārglietu izstādē, kas bija atvērta no svētdienas līdz otrdienai Sidnejas konferenču centrā Dārlingas ostā.

Pasākuma organizators Gerijs Ficrojs trešdien pauda neizpratni, kā zagļiem izdevies īstenot pārdrošo laupīšanu, ņemot vērā stingros drošības pasākumus, kas tika veikti.

"Mūsu drošības procedūras izstādē ir atzītas visā pasaulē kā vienas no stingrākajām un labākajām," viņš teica radioraidījumā.

Pēc Ficroja teiktā, dimanti pirms izstādīšanas vispirms bruņotā automašīnā bija jānogādā velvētā seifā ārpus izstādes. Zādzība apstiprinājās tikai svētdien, kad tika pārbaudīts atļautais laiks ieiešanai seifā.

"Uzskata, ka dažādu krāsu un lieluma dimanti, kas atradās aizzīmogotā somā, tika nozagti laikā no pulksten 9 rītā sestdien līdz pulksten 8.30 rītā svētdien," teikts policijas paziņojumā.

Policija trešdien izskata drošības kameru videoierakstus cerībā uzzināt, kā tika nozagta ar dimantiem pilnā soma, un identificēt zagļus.

"Ar mūsu novērošanas ierakstiem un ierakstiem no izstādes apkārtnes mēs ceram iegūt kaut kādu skaidrību šajā lietā," sacīja Ficrojs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!