Foto: AP/Scanpix
Austrālijas pilsēta Sidneja piektdien piedzīvo lielāko karstumu, kāds jebkad fiksēts šajā vietā, gaisa temperatūrai sasniedzot gandrīz 46 °C, bet atsevišķās vietās tuvākajā apkārtnē pat pārsniedzot šo atzīmi, piektdien vēsta raidsabiedrība BBC.

45,8 grādu temperatūra Sidnejā fiksēta 14:55 pēc vietējā laika. Savukārt netālajā Penritas pilsētā gaiss sakarsis līdz 46,5 grādiem, informē BBC. Iepriekšējais karstuma rekords Sidnejā bija fiksēts 1939. gadā, kad temperatūra sasniedza 45,3 grādus.

Amatpersonas brīdina iedzīvotājus neuzturēties saulē un izvairīties no lielas fiziskās slodzes. Karstums ir bojājis pilsētas dzelzceļa līniju elektroinstalāciju, radot traucējumus satiksmē, bet pasažieri tiek aicināti braucienos ņemt līdzi ūdeni.

Ārkārtas dienesti ir saņēmuši desmitiem izsaukumu no cilvēkiem, kuriem karstuma dēļ radušās veselības problēmas. Meteorologi prognozē, kas karstais laiks ar pērkona negaisu ierašanos varētu beigties jau nākamajā naktī.

Tikmēr ugunsdzēsēji turpina cīnīties ar desmitiem mežu ugunsgrēku, kuri ilgā karstuma veicināti turpina plosīties Viktorijas un Jaundienvidveslas štatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!