Sestdien Sidnejā nodzisušas gaismas Austrālijas redzamākajos simbolos - Operas namā un Ostas tiltā, sākoties globālajai Pasaules dabas fonda rīkotajai akcijai "Zemes stunda".

Akciju ievadīja Sidnejas ostas prāmju signāltauru kaucieni. Šogad pasākumā piedalās rekordliels skaits dalībnieku - 4000 pilsētu 125 valstīs.

"No Brazīlijas līdz Amerikai, Kanādai, visa pasaule līdz Austrālijai, Japānai, Indijai - šogad tiešām piedalās dažādu valstu kopums," sacīja "Zemes stundas" rīkotājdirektors Endijs Ridlijs.

Tieši Sidnejā 2007.gadā tika aizsākta akcija "Zemes stunda".

Gadu vēlāk "Zemes stunda" no vienas pilsētas rīkotas akcijas izvērtās par globālu kustību ilgtspējīgas attīstības atbalstam.

2009.gadā jau 3900 pilsētas 88 valstīs iesaistījās akcijā. Šo pilsētu vidū bija Losandželosa, Lasvegasa, Londona, Maskava, Honkonga, Sidneja, Roma, Manila, Oslo, Keiptauna, Varšava, Lisabona, Singapūra, Stambula, Mehiko, Toronto, Dubaija, Kopenhāgena un citas.

Sestdien plkst.20.30 Pasaules dabas fonds, cīnoties par enerģijas taupīšanu un iestājoties pret klimata pārmaiņām, jau ceturto gadu pēc kārtas rīko akciju "Zemes stunda". Tā ir vispasaules akcija, kurā kopumā cerēts iesaistīt vienu miljardu cilvēku visā pasaulē un kuras laikā uzņēmumi, pašvaldības un ikviens cilvēks aicināts izslēgt apgaismojumu uz vienu stundu, lai parādītu atbalstu aktīvai rīcībai pret klimata pārmaiņām. Tas ir simbolisks pasākums, kas paredzēts, lai ikvienam pasaules iedzīvotājam dotu iespēju uzskatāmi parādīt valstu vadītājiem savu nostāju globālu un tālredzīgu lēmumu un stingras klimata politikas nepieciešamībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!