Foto: stock.xchng

Kāda Mančestras iedzīvotāja Ziemassvētkos saņēmusi atbildi uz pudelē ievietotu vēstījumu, ko tagad 33 gadus vecā sieviete jūrā iesviedusi 10 gadu vecumā, vēsta laikraksts "Daily Mail".

Pudeli ar iekšā ievietotu vēstuli pirms 23 gadiem skolniece Zoja Lemone iemetusi ūdenī pie Hallas, kad ģimene ar kuģi devās brīvdienu ceļojumā uz Vāciju.

Potenciālajam vēstules saņēmējam meitene, kurai "patīk balets, spēlēt flautu un klavieres", pastāstīja arī par savu kāmīti, akvārija zivtiņu un vecākiem, kas abi ir skolotāji. Jauniete drīz vien aizmirsa par jūrā iemesto sūtījumu, laika gaitā apprecējās un jau pati ir bērna māmiņa, raksta laikraksts.

Bet 2013. gada Ziemassvētkos viņa negaidīti saņēma atbildi uz 23 gadus seno sūtījumu. Pudeli teju 600 kilometrus tālāk, Nīderlandē, pastaigājoties ar suni pludmalē netālu no Roterdamas, atrada Pīts Lateū, kurš kopā ar sievu Žaklīnu uzrakstīja atbildi.

Zoja, kurai nu ir vīra uzvārds Averioanova, bijusi patiesi pārsteigta, kad vecāki Ziemassvētkos atveda viņai no Eiropas pienākušo vēstuli.

"Tas patiešām ir mazliet traki. Mani vecāki ieradās ciemos Ziemassvētkos un atveda šo vēstuli, kas bija adresēta manam meitas uzvārdam Lemonai. Vispirms es pamanīju savu bērna dienu rokrakstu un mazo vēstuli, kurā es stāstīju par sevi, saviem mājdzīvniekiem un hobijiem. Tas bija emocionāli," stāsta sieviete, kura strādā juveliera veikalā.

Iemest jūrā vēstījumu pirms 23 gadiem sievieti iedvesmojis viņas tēvs. Tagad Zoja apsver iespēju pamudināt tāpat rīkoties savu piecus gadus veco dēlu Maksimu, kad viņš paaugsies un pratīs uzrakstīt vēstuli. "Bet varbūt mēs to piestiprināsim balonam," prāto sieviete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!