Foto: AP/Scanpix
Indijas valdošā Kongresa partija ir izslēgusi no savām rindām izvarošanā aizdomās turētu Asamas štata politiķi, pēc tam, kad viņu ielenca un iekaustīja iedzīvotāju pūlis, vēsta raidsabiedrība BBC.

Politiķi Bikramu Singu Brahmu aizdomās par sievietes izvarošanu iekaustīja vietējie iedzīvotāji kādā ciemā pie Butānas robežas. Nacionālās televīzijas pārraidītajos kadros bijis redzams, kā sievietes norauj apsūdzētā kreklu un iepļaukā viņu. Tāpat bijis redzams, kā daži vīrieši sit politiķi ar nūju, bet citi cilvēki cenšas viņus atturēt, apraksta BBC.

Indijā valda spriedze un iedzīvotāji pieprasa valdību stingrāk cīnīties pret dzimumnoziegumiem, pēc tam, kad 16. decembrī vairāki vīrieši satiksmes autobusā Deli izvaroja jaunu sievieti, kura vēlāk mira.

Politiķis trešdienas naktī esot iegājis kādas sievietes mājā un izvarojis viņu, policijai paziņojis cietušās vīrs. Izdzirdot palīgā saucienus, saradušies ciema iedzīvotāji, kas uzbrucēju aizturēja, aģentūrai AFP pastāstīja vārdā nenosaukta amatpersona.

Policija ciemā ieradusies nākamās dienas pusdienlaikā, bet ciema iedzīvotāji sākumā atteikušies politiķi izdot likumsargiem, pieprasot policijai fiksēt vīrieša atzīšanos noziegumā, pirms viņš tiek aizvests.

Policija vīrieti ir aizturējusi, bet nav arestējusi, kamēr lieta nav reģistrēta. Seksuālā vardarbība pret sievietēm Indijā ir diezgan izplatīta, bet varmākas bieži vien izvairās no soda vai tiek sodītas nosacīti, skaidro BBC.

Jau vēstīts, ka pamatīgu sašutuma vilni un protestus izraisīja kādas 23. gadu vecas studentes 16. decembrī notikusī izvarošana Deli satiksmes autobusā. Vardarbībā cietusī sieviete vēlāk slimnīcā mira. Amatpersonas solīja ātri un stingri sodīt vainīgos.

Par šo noziegumu ir apsūdzēti pieci vīrieši, kuriem draud pat nāvessods. Mediji vēsta, ka apsūdzība ir vismaz 1000 lappuses bieza, lietā ir 30 liecinieku, kā arī cietušās liecības, kura viņa sniedza pirms nāves.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!