Foto: AFP/Scanpix

Laikā, kad pirms februārī Sočos gaidāmajām olimpiskajām spēlēm teroristu sarīkoti sprādzieni satricinājuši Volgogradu un izskan brīdinājumi par iespējamiem teroraktiem sporta pasākuma laikā, amerikāņu aktieris Stīvens Sīgals slavē Vladimiru Putinu un Krievijas Federālo drošības dienestu (FDD), vēsta radio "Brīvā Eiropa".

Asa sižeta filmu zvaigzne ASV televīzijas kanālā "Fox News" mierināja, ka draudi drošībai Sočos ir "ārkārtīgi attāli", atsaucoties uz saviem kontaktiem Krievijas drošības spēkos.

"Viņi ir ļoti spēcīga valsts ar iespaidīgiem dabas resursiem un brīnišķīgu vadību," stāstīja Sīgals. Aktieris turpināja, ka Krievijai un ASV būtu jābūt sabiedrotajām, lai izdzīvotu starp citām lielvarām.

"Viņiem ir pārsteidzoši resursi un sakari pasaulē. Prezidents Putins cenšas, cik vien var. Un, kā es jau teicu, FDD un "Alfa specnazs" [elitāra pretterorisma vienība] ir patiešām no labākajiem pasaulē, tāpēc būs diezgan grūti kādam to pārvarēt," skaidro Sīgals.

Aktieris gan piebilda, ka absolūta drošība nav iespējama nekad. "Jūs var notriekt mašīnas, kad ejat uz veikalu nopirkt paciņu cukura," viņš norādīja.

Sīgalam ar Krievijas prezidentu Putinu ir labas attiecības. Viņš ar politiķi ir kopā fotografējies, bet martā premjera vietnieks Dmitrijs Rogozins lūdza aktierim lobēt ASV tirgus atvēršanu Krievijā ražotām šautenēm, atgādina "Brīvā Eiropa".

Jau vēstīts, ka, gatavojoties ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos, Krievija sākusi vienu no lielākajām drošības operācijām olimpiādes vēsturē.

2014.gada ziemas olimpiskās spēles Sočos būs lielākais pasākums Krievijā kopš Padomju Savienības sabrukšanas. Tās norisināsies no 7. līdz 23.februārim.

Vērienīgā sporta pasākuma laikā par drošību gādās aptuveni 37 000 policistu un Iekšlietu ministrijas karavīru. Piekļuve reģionam tiks ierobežota un Melnajā jūrā tiks izvietotas patruļas.

Galvenās bažas rada islāmistu kaujinieku iespējamie uzbrukumi.
Čečenijas bruņoto islāmistu līderis Doku Umarovs mudinājis džihādistus rīkot uzbrukumus Soču olimpiskajām spēlēm un nesenie pašnāvnieku sarīkotie sprādzieni Volgogradā pastiprinājuši šīs bažas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!