Indijas ziemeļu reģionā, kurā ir apmēram astoņdesmit septiņas reizes vairāk iedzīvotāju nekā Latvijā, otrdien tika pārtraukta elektroenerģijas piegāde, jo no ierindas izgāja visa ziemeļu energosistēma.
Elektroenerģijas piegādes pārtraukšanu izraisīja problēmas Indijas apdzīvotākā štata - Utarpadešas - apakšstacijā, kas kavēja elektrības piegādi kaimiņu štatos un arī galvaspilsētā Deli. Pavisam šajā reģionā ir 226 miljoni iedzīvotāju.

Enerģētikas ministrs Surešs Prabhu pastāstīja reportieriem, ka valdība devusi rīkojumu veikt rūpīgas pārbaudes šajā sakarā. Viņš piebilda, ka "apmēram 15 500 megavatu zaudējums" atstās lielu negatīvu ietekmi uz ekonomiku.

Elektroenerģijas piegādes pārtraukšanas dēļ Indijas ziemeļos traucēta dzelzceļu satiksme un nedarbojās signālu sistēmas. Problēmas tas sagādāja arī Deli starptautiskajai lidostai.

Daļēja elektroenerģijas piegāde Deli tika atjaunota agrā pēcpusdienā. Elektroapgādes pārtraukums skāra arī prezidenta pili un premjera rezidenci, taču šajās ēkās ir rezerves elektroapgādes sistēmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!