Ēģiptes izmeklētāji paziņojuši, ka līdz šim nav gūti pierādījumi versijai, ka Krievijas lidmašīnas katastrofu virs Sīnāja pussalas oktobrī izraisīja terorakts, vēsta raidsabiedrība BBC.

Krievijas lidsabiedrības "Kogalimavia" laineris "Airbus A-321", kurš bija ceļā no Ēģiptes Šarm eš Šeihas kūrortpilsētas uz Sanktpēterburgu, 31. oktobrī nogāzās Sīnāja pussalā. Dzīvību katastrofā zaudēja visi 224 cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

Ar teroristu grupējumu "Daesh" saistīta grupa paziņoja, ka lidmašīnā ievietoja bumbu, lai atriebtos par Krievijas bombardēšanas kampaņu Sīrijā. Vairums katastrofā bojāgājušo bija krievu tūristi.

Foto: teroristu izplatīts attēls ar ir kā lidmašīnā ievietoto spridzekli

Foto: Reuters/Scanpix

Britu un ASV amatpersonas jau drīz pēc notikušā paziņoja, ka katastrofas iemels, domājams, ir terorakts. Novembrī to apstiprināja arī Krievija, norādot, ka lidmašīnā ir sprāgusi bumba.

Tomēr Ēģiptes katastrofas izmeklēšanas komisijas vadītājs Ajmans al Mukadims pirmdien valsts televīzijā paziņoja, ka nav atrasti pierādījumi par to, ka būtu noticis terorakts, norāda BBC.

Laikraksts "The New York Times" novembrī rakstīja, ka Ēģipte, kuras ekonomika ir lielā mērā atkarīga no tūrisma, varētu būt ieinteresēta slēpt patiesos A-321 katastrofas iemeslus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!