Kāds nezināms teroristu grupējums plāno uzbrukumus naftas tankkuģiem Malakas šaurumā, kas ir viens no pasaules dzīvākajiem kuģošanas ceļiem, ceturtdien paziņoja Singapūras kara flote un Kuģošanas asociācija.

Singapūras Kuģošanas asociācija ziņo, ka tā saņēmusi informāciju no Singapūras kara flotes informācijas centra, "kas liecina, ka kāds teroristu grupējums plāno uzbrukumus naftas tankkuģiem Malakas šaurumā, taču tas neizslēdz iespējamus uzbrukumus arī citiem lielākiem kuģiem ar bīstamu kravu".

"Teroristu mērķis acīmredzot ir panākt plašu publicitāti un apliecināt, ka tas ir dzīvotspējīgs grupējums," teikts kara flotes rekomendācijā. Tajā atgādināts kuģniecībām, ka kaujinieki var izmantot mazākus kuģus, piemēram, laivas un ātrgaitas kuterus, lai uzbruktu naftas tankkuģiem.

Pirāti un laupītāji savos iepriekšējos uzbrukumos Malakas šaurumā izmantojuši arī mazus zvejas kuģus.

Vairāk nekā 30% pasaules tirdzniecības kravu un puse pasaules naftas kravu šķērso šo šaurumu, kas atrodas Malaizijas, Indonēzijas un Singapūras teritoriālajos ūdeņos.

Kara flote iesaka kuģiem "veikt stingrākus drošības pasākumus", norāda asociācija.

Singapūra, kas ir viena no Āzijas bagātākajām pilsētām un tūkstošiem daudznacionālu kompāniju reģionālā bāze, ir kaujinieku grupējumu galvenais uzbrukumu mērķis, norāda amatpersonas.

Viena no sazvērestībām, ko izjauca Singapūras varas iestādes, bijis islāmistu kaujinieku plāns nolaupīt Bangkokā lidmašīnu un ietriekties ar to Čangi lidostā 2001.gadā pēc 11.septembra uzbrukumiem ASV.

Singapūrā apcietināti arī vairāki kaujinieki, kuri bija iesaistīti plānā sarīkot bumbas sprādzienu ASV vēstniecībā un citos objektos šajā pilsētvalstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!