Par "Zirnekļcilvēku" dēvētais pārdrošais francūzis Alēns Robērs piektdien uzkāpis līdz Singapūras debesskrāpja 21.stāvam, kad to aizturējusi policija.
Robērs, kura plānus uzkāpt vienā no pasaules augstākajām ēkām izjauca policija, mēģināja uzkāpt 280 metru augstajā bankas "Overseas Union Bank" debesskrāpī, nelietojot nekādus palīglīdzekļus. Viņš šokēja biroju darbiniekus, kas nolūkojās uz pārgalvi no ielas.

Pēc roku signālu apmaiņas ar policistiem, kas atradās 60 stāvu mājas iekšienē, 38 gadus vecais francūzis tika arestēts pēc iekāpšanas caur glābšanas darbinieku atvērto logu.

"Mēs veicam izmeklēšanu, jo ir noticis kriminālpārkāpums," policijas pārstāvis sacīja aģentūrai "Reuters". Ja Robērs tiks atzīts par vainīgu, viņam draud ieslodzījums uz trim mēnešiem.

Profesionālais kalnākāpējs pretlikumīgi kāpis vairāk nekā 30 ēkās, tajā skaitā arī "Empire State Building" Ņujorkā, Eifeļa tornī Parīzē un 110 stāvu "Sears Tower" Čikāgā.

"Es kāpju šajās ēkās pirmām kārtām tāpēc, ka tās eksistē, un arī tāpēc, ka tās ir urbāniski kalni," Robērs paskaidroja intervijā "Reuters".

Pagājušajā gadā pārgalvīgais francūzis bija jāglābj pusceļā uz kādas 110 metru augstas ēkas Parīzē virsotni pēc tam, kad viņam sākās krampji un dehidrācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!