Foto: AFP/Scanpix

Singapūru un Malaiziju pirmdien ietinuši Indonēzijas mežu ugunsgrēku dūmi, kas piesārņojuši gaisu līdz veselībai kaitīgam līmenim.

Singapūrā pirmdien debesskrāpji tīti dūmakā un galvaspilsētas centrā jūtama asa deguma smaka. Piesārņojuma indekss sasniedzis 111 punktus, liecina Nacionālās vides aģentūras sniegtā informācija. Par neveselīgu tiek uzskatīts gaiss, kur piesārņojuma līmenis pārsniedz 100 punktus.

Līdzīga situācija vērojama arī daļā Malaizijas, kur tuvākajās dienās apstākļi varētu vēl pasliktināties, vējam pūšot tieši no Sumatras salas, kur plosās lielākie ugunsgrēki.

Svētdien salā reģistrēti 138 degšanas punkti.

Singapūras Nacionālā vides aģentūra pirmdien brīdinājusi par šo situāciju savus Indonēzijas kolēģus, aicinot kaimiņvalsti darīt visu iespējamo, lai to novērstu.

Malaizijas premjerministrs ir aicinājis iedzīvotājus pēc iespējas mazāk uzturēties ārpus telpām un dzert daudz ūdens, uzsverot, ka pats svarīgākais šobrīd ir parūpēties par veselību.

Arī Singapūras Nacionālā vides aģentūra aicinājusi cilvēkus ar sirds un plaušu slimībām, vecākus cilvēkus un bērnus pēc iespējas mazāk uzturēties laukā.

Uzņēmumu darbību un gaisa satiksmi ugunsgrēku dūmi vēl nav ietekmējuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!