Foto: AP/Scanpix/LETA

Ķīnas kompānijas "Sinovac" izstrādātā "CoronaVac" vakcīna kļuvusi par pirmo uz nepilngadīgajiem testēto poti pret šo slimību pasaulē, vēsta komunistiskās valsts kontrolētais medijs "The Global Times".

Austrumu lielvalsts jau drīzumā plāno uzsākt arī nepilngadīgo vakcināciju pret Covid-19, lai sasniegtu pūļa imunitāti, ziņo medijs. Attiecībā uz "Sinovac" vakcīnu nupat noslēgtas pārbaudes uz nepilngadīgajiem 3-17 gadu vecuma grupā.

Testa gala ziņojumā, kas publicēts prestižajā starptautiskajā zinātniskajā izdevumā "The Lancet Infectious Diseases", apgalvots, ka "CoronaVac" šajā vecuma grupā ir labi uzņemta un izraisa spēcīgu imūnreakciju, kas "ir ļoti iedvesmojoši". "Sinovac" ziņo, ka turpinās vakcīnu testēt uz dažādām etniskajām grupām , lai izstrādātu piemērotākās imunizācijas stratēģijas bērniem un pieaugušajiem. Ziņojumā minēts, ka arī nepilngadīgajiem nepieciešamas divas potes devas labāka rezultāta sasniegšanai.

Ķīnas medijs atzīmē, ka šie rezultāti varētu iedrošināt citus vakcīnu izstrādātājus īstenot jau notiekošos testus uz bērniem, kas jaunāki par 12 gadiem, kā arī iedrošināt globālo sabiedrību bērnu vakcinēšanai. Vienlaikus tas atzīmē, ka ņemot vērā pretrunīgo attieksmi starptautiskajā zinātnieku un valdību reakcijā, jāietur piesardzība attiecībā uz vakcinācijas ilgtermiņa efektiem.

Ķīnā lielā iedzīvotāju skaita dēļ, kā arī Delta varianta straujā izplatības dēļ pasaulē par pūļa imunitātes sasniegšanai nepieciešamo mērķi noteikta 80% iedzīvotāju vakcinācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!